вівторок, 26 квітня 2016 р.

Хресною дорогою Ісуса

      Волелюдна театралізована  Хресна Дорога  відбулась  у Товстому.  Духовне дійство  провели  члени Товариства українських студентів-католиків «Обнова» з міста Івано-Франківська .
       Хресна хода, яку очолили  парох  церкви Святого  Архистратига Михаїла, декан  Товстенського деканату  УГКЦ о. Ігор Леськів та  священики  Товстенського  і Заліщицького деканатів УГКЦ,  розпочала  Хресну Дорогу  від  Каплиці  Йоана Хреститиля  і завершилась  біля храму  Святого  Архистратига Михаїла.  
       Парафіяни Товстого і сусідніх сіл  ішли слідом за Ісусом, переживали разом з Ним  дорогу страждань  і болю,  якою ішов  наш Спаситель  на Голгофу.
       Крок за кроком, роздумуючи і споглядаючи  на муки і страждання  Спасителя, йшли люди.  Ісус іде і падає під тягарем наших  гріхів,  і знову іде.  На кожній  стації – зупинки. Люди щиро моляться і просять прощення.  Тяжкий шлях, по якому  йде знесилений, скалічений Ісус.  І ось завершення. На подвір’ї храму Святого Архистратига  Михаїла  стоїть великий Хрест, а на ньому –  стражденне тіло Ісуса.
       Все завмерло і затихло. Скінчилося … З очей людей  течуть сльози  жалю і каяття.  Широко відкритими очима  дивляться на Хрест  діти, не розуміючи, чому,  за що Його,  такого доброго і милосердного  розіп’яли ?.
       Але Ісус  не вмер,  він  Воскрес  у третій день! Зі словами любові, під куполами духовної святині,  звертається  воскреслий  Спаситель  світу. Просить нас  бути добрими,  милосердними  один до одного, закликає  робити добро  кожному  найменшому братові,  прощати гріхи  і очікувати  Царства Небесного.
       Від імені парафіян селища Товстого  сердечну подяку  членам Товариства  українських студентів-католиків «Обнова»,  за проведену Хресну Дорогу, за духовне виховання, за жертовність, промовив  отець Ігор.  А усі  учасники  духовного дійства  вдячні  пароху  церкви  Архистратига Михаїла, отцеві-декану Ігорю Леськову за можливість  спільної молитви,  роздуми  над Страстями нашого  Спасителя  та над своїм  життям.  



    

Немає коментарів:

Дописати коментар